Top
Helden? En Heleen dan? En Jasper? – Jan Schouten
fade
3612
post-template-default,single,single-post,postid-3612,single-format-gallery,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Helden? En Heleen dan? En Jasper?

 

Vanochtend stond er een interview in de krant met Heleen en ze verhaalt hoe het Jasper is vergaan vanaf die dag dat hij met een dwarslaesie thuis kwam te liggen. Hoe zij haar zoon jarenlang verzorgde; en nog verzorgt.

 

Jasper is haar held en ze brandt los over de overwinning van zijn leven. Praten gaat niet. Hij leert te schrijven via een electronisch bord.

 

Op zijn hoofd draagt hij een soort mijnwerkerslamp. Daarin is een laserpistool gemonteerd waarmee hij op het bord letters kan aanstralen.

 

Wat hij heeft gekozen wordt zichtbaar op een computerscherm. Het is niet gemakkelijk om steeds maar weer met tegenslag te leven, maar vandaag is de dag.

 

Aan zijn glimmende ogen ziet Heleen dat er iets belangrijks staat te gebeuren. Zal hij na maanden en maanden oefenen en oefenen, er eindelijk in slagen zijn eerste zinnetje te maken?.

 

Heleen staat achter hem terwijl hij traag, o zo traag zijn keuze maakt.

 

Na een paar letters durft ze te raden.

 

‘Mama,’ leest ze tenslotte, ’mama, ik houd van je.’

 

Reageren? Dat kan hier.
Foto’s: Jeremy Bishop