Top
De zon – Jan Schouten
fade
3753
post-template-default,single,single-post,postid-3753,single-format-gallery,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

De zon

De zon

Onland – Harrie Schot. 43 Jaar. Rijk. Gescheiden. Met een hoofd vol halfgare idealen voor een betere wereld, het prototype van zoveel mannen in de paarse jaren. Ziende blind en horende stom ploegt hij voort aan zijn Milieu Instituut, ongevoelig voor de signalen die het bedreigen.Waarom onderneemt hij niet en weigert hij om de bizarre dood te onderzoeken van Hendrik, zijn vader, zijn inspirator, onder bizarre omstandigheden omgekomen toen Harrie 12 was? En wat drijft Jessica, zijn moeder, die hem sindsdien is ontvlucht en onbereikbaar voor Harrie haar bonte leven in de Cariben viert, vergezeld van Smeets, haar jonge vriend? Kan hij rekenen op Damstra de oude huisvriend van de familie? Maar wat heeft Damstra dan met Jessica?

 

 

Onland is een indringende psychologische roman over bedrog en verraad en het doorbreken van de illusies die een persoonlijke ontwikkeling in de weg staan.