Top
Boeken – Jan Schouten
fade
485
page-template-default,page,page-id-485,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Liefje, waarom loop je zo hard? six word- & espresso-stories, schetsen en verhalen.

Dit boekje is een uitnodiging om stil te staan. Een uitdaging in de vorm van ogenschijnlijk eenvoudige korte verhaaltjes en schetsen. Niets lijkt wat het is – van onder de oppervlakte komen verrassende werelden naar boven.  Verradelijke literatuur dus. Ontroerend ook. Een boekje om te koesteren, in je zak te steken en elke dag bij je te hebben.

Liefje, waarom loop je zo hard? is nu verkrijgbaar in de boekhandel

Koop Liefje, waarom loop je zo hard? online

kleinaanjagerswit

De aanjagers – Maria is een succesvolle advocate. Maar ze draagt een verhaal met zich mee. Een verhaal dat ze steeds moeilijker voor zich kan houden, zeker als zich in haar familie ingrijpende gebeurtenissen voordoen. Het verhaal van Maria gaat ver terug en heeft zijn wortels in de chaotische tijd net na de Tweede Wereldoorlog. Een onschuldige, verliefde jongen doet een belofte aan een meisje om hetgeen haar is aangedaan te wreken. De niet-ingeloste belofte is het beginpunt van een geschiedenis waarin mensen niet alleen slachtoffers en daders maar ook — gewild of ongewild — aanjagers zijn.

De aanjagers is een originele en aangrijpende psychologische roman, over liefde en verraad, schuld en verantwoordelijkheid, leugens en verhalen, die zich afspeelt tegen de achtergrond van een vergeten periode uit de Nederlandse geschiedenis.

De aanjagers is nu verkrijgbaar in de boekhandel

Koop ‘De aanjagers’ online | Koop ‘De aanjagers’ als ebook 

Lees hier een fragment (PDF).

De aanjagers staat op de groslijst voor de Libris Literatuur Prijs

 


onlandverkrijgbaar

Onland – Harrie Schot. 43 Jaar. Rijk. Gescheiden. Met een hoofd vol halfgare idealen voor een betere wereld, het prototype van zoveel mannen in de paarse jaren. Ziende blind en horende stom ploegt hij voort aan zijn Milieu Instituut, ongevoelig voor de signalen die het bedreigen.Waarom onderneemt hij niet en weigert hij om de bizarre dood te onderzoeken van Hendrik, zijn vader, zijn inspirator, onder bizarre omstandigheden omgekomen toen Harrie 12 was? En wat drijft Jessica, zijn moeder, die hem sindsdien is ontvlucht en onbereikbaar voor Harrie haar bonte leven in de Cariben viert, vergezeld van Smeets, haar jonge vriend?Kan hij rekenen op Damstra de oude huisvriend van de familie? Maar wat heeft Damstra dan met Jessica?

Proef de licht-ironische toets waarmee Jan Schouten de twee weken beschrijft waarin Harrie Schot ongewild wordt overvallen door wat hij, de pijnvermijder, zijn leven lang uit de weg is gegaan. Hoe lang hij er over doet een doel te bedenken, omdat hij de feiten negeert, omdat hij bang is zich te stoten.

Onland is een indringende psychologische roman over bedrog en verraad en het doorbreken van de illusies die een persoonlijke ontwikkeling in de weg staan.

Koop ‘Onland’ online 

 


Jan is ook auteur van een groot aantal boeken rondom persoonlijke ontwikkeling. Bekijk hier een overzicht van zijn werk.